In dit artikel

Kerstdecoratie haken

Voor kerst zijn er enorm veel kersdecoratie te haken, en dit is natuurlijk ideaal. Lekker met het koude weer binnen zitten haken en zo zelf je huis versieren, of leuke cadeaus maken voor vrienden en familie. In dit artikel vind je meerdere ideeën om te haken, en links naar de mooiste haakpatronen. Ook staan er een paar gratis haakpatronen, voor iedereen wat dus. Lees dus zeker verder en alvast vrolijk kerstfeest😉

Kerstfiguurtjes haken

Een Kerstfiguurtje is leuk om neer te zetten om je huis in de kerstsfeer te brengen, of een leuk cadeau om weg te geven. Ook kan je ze natuurlijk ophangen in de kerstboom, of plaatsen in een doorzichtige kerstbal. Het haakbeest heeft een mooi haakpatroon voor een grote kerstman, in totaal is die zo’n 28 cm hoog. Hieronder staan ook 4 kleinere kerstfiguren, deze komen uit het boek ‘kerst haken‘. 

Kerstbal maken

Gehaakte kerstballen zien er altijd erg mooi uit, vooral de open kerstbal vind ik erg mooi. Ook zijn er meerdere manieren om een bestaande kerstbal te versieren doormiddel van haken. Dit kan je doormiddel van een lossenketting te haken en deze op de kerstbal te plakken, hiervoor kan je dit gratis haakpatroon gebruiken. Naast kerstballen kan je natuurlijk ook andere hangertjes in de boom hangen, in het boek kerst haken staan hiervan 11 verschillende haakpatronen over. Haakpatronen voor een kerstbal kan je gratis vinden op YouTube in video vorm. Ook kan je het grote kersthaakboek gebruiken, hierin staan ook een paar patronen voor mooie kerstballen.

Kerstboom haken

Een kerstboom haken kan op verschillende manieren, je hebt patronen die gebruik maken van verschillende ijzeren ringen, het op een piepschuim vorm plakken of het alleen met haakgaren maken. Het voordeel van het haken is dat je natuurlijk zelf de kleuren combinatie kan kiezen, zo past de kerstboom altijd in jouw interieur. Verder is een gehaakte kerstboom ook een erg leuk cadeau om weg te geven aan vrienden of familie.

Zelf ben ik erg enthousiast over de haakpatronen uit het kerst haken boek van Anja Toonen, ook is er een gratis haakpatroon van het haakbeest. Dit patroon is erg gemakkelijk te maken en is dus ook geschikt voor beginners.

Gehaakte kerstbomen uit het kerst haken boek

Kerst haken boek

In dit artikel heb ik al meerdere keren vertelt over het kerst haken boek, zelf vind ik dit namelijk een perfect boek met goede haakpatronen. In totaal bevat het boek 3 soorten kerstbomen: een pionvorm, spiraalvorm en wikkelvorm. 11 verschillende hangertjes voor in deze kerstbomen. En nog 4 verschillende knuffels: Een kerstman, engel, rendier en een sneeuwpop. Het boek is rijk geïllustreerd en heeft duidelijke uitleg, het enige minpunt is dat die redelijk duur is maar ik vind het zelf zeker het geld waard.

Het boek: kerst haken

Je eigen kerststal haken

Wat ook leuk is om te haken is je eigen kerststal, dit is een decoratie die de meeste mensen hebben staan tijdens de kersttijd. Voor het haken hiervan kan je het boek van Christel Krukkert gebruiken. Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de wijzen uit het oosten, schapen, de os en de ezel. Ze staan allemaal in dit kersthaakboek met prachtige foto’s en heldere uitleg. 

Het boek: je eigen kerststal haken

Overige ideeën kerstdecoratie

We hebben nu de 4 populairste kerstdecoratie besproken, natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om te haken. Daarom hierbij nog wat leuke ideeën: een kerstsok haken, kersttrui, adventskalender, kerstsjaal, handpop, kerstdeken en een koekhuisje. Zoals je ziet zijn er nog super veel dingen om te haken, bovenstaande hebben allemaal een gratis haakpatroon. Dus genoeg keuzen en mogelijkheden, veel haakplezier.

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij knuffels leren haken?

Begin met deze gratis startgids, inclusief video begeleiding.