In dit artikel

Kerstdecoratie haken

Voor Kerst zijn er enorm veel kerstdecoraties om te haken, en dit is natuurlijk ideaal. Lekker met het koude weer binnen zitten haken en zo zelf je huis versieren, of leuke cadeaus maken voor vrienden en familie. In dit artikel vind je meerdere ideeën om te haken en links naar de mooiste haakpatronen. Ook staan er een paar gratis haakpatronen, dus voor iedereen wat wils. Lees dus zeker verder en alvast vrolijk kerstfeest.

Kerstfiguurtjes haken

Een kerstfiguurtje is leuk om neer te zetten en zo je huis in kerstsfeer te brengen, of als een leuk cadeau om weg te geven. Je kunt ze ook ophangen in de kerstboom of plaatsen in een doorzichtige kerstbal. Haakbeest heeft een prachtig haakpatroon voor een grote kerstman, die in totaal ongeveer 28 cm hoog is. Hieronder vind je ook vier kleinere kerstfiguren, die afkomstig zijn uit het boek ‘Kerst Haken‘.

Kerstbal maken

Gehaakte kerstballen zien er altijd erg mooi uit, vooral de open kerstballen zijn prachtig om te zien. Er zijn ook meerdere manieren om een bestaande kerstbal te versieren door middel van haken. Dit kun je doen door een ketting van lossen te haken en deze op de kerstbal te bevestigen. Voor deze techniek kun je gebruikmaken van een gratis haakpatroon, klik hiervoor op de knop hieronder.

Naast kerstballen kun je natuurlijk ook andere hangertjes in de boom hangen. In het boek ‘Kerst Haken’ vind je 11 verschillende haakpatronen hiervoor.

Haakpatronen voor kerstballen kun je gratis vinden op YouTube in de vorm van video’s.

Kerstboom haken

Er zijn verschillende manieren om een kerstboom te haken. Sommige patronen maken gebruik van verschillende metalen ringen, anderen bevestigen het aan een piepschuim vorm, of je kunt de hele boom maken met haakgaren. Het voordeel van haken is dat je zelf de kleurencombinatie kunt kiezen, zodat de kerstboom altijd bij jouw interieur past. Bovendien is een gehaakte kerstboom een geweldig cadeau om aan vrienden of familie te geven.

In het haakboek ‘Kerst Haken’ van Anja Toonen vind je ook diverse prachtige patronen voor verschillende soorten kerstbomen.

Er is ook een gratis haakpatroon beschikbaar. Dit patroon is eenvoudig te maken en dus ook geschikt voor beginners. Je kunt dit patroon vinden door op de bovenstaande knop te klikken.

Het Kerst haken boek

In dit artikel gaat het al meerdere keren over het kersthaakboek. Dit is namelijk een perfect boek met goede haakpatronen. In totaal bevat het boek 3 soorten kerstbomen: een pionvorm, spiraalvorm en wikkelvorm. Ook zijn er 11 verschillende hangertjes voor in deze kerstbomen en nog 4 verschillende knuffels: een kerstman, engel, rendier en een sneeuwpop. Het boek is rijk geïllustreerd en heeft duidelijke uitleg. Het enige minpunt is dat het boek redelijk duur is, maar het is zeker het geld waard.

Je eigen kerststal haken

Wat ook leuk is om te haken is je eigen kerststal, dit is een decoratie die de meeste mensen hebben staan tijdens de kersttijd. Voor het haken hiervan kan je het boek van Christel Krukkert gebruiken. Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de wijzen uit het oosten, schapen, de os en de ezel. Ze staan allemaal in dit kersthaakboek met prachtige foto’s en heldere uitleg. 

Overige ideeën kerstdecoratie

We hebben nu de 4 populairste kerstdecoratie besproken, natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om te haken. Daarom hierbij nog wat leuke ideeën: een kerstsok haken, kersttrui, adventskalender, kerstsjaal, handpop, kerstdeken en een koekhuisje. Zoals je ziet zijn er nog super veel dingen om te haken, bovenstaande hebben allemaal een gratis haakpatroon. Dus genoeg keuzen en mogelijkheden, veel haakplezier.

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij knuffels leren haken?

Met de enige écht complete cursus in de haakwereld