Creatieve hobby's​

Ben jij een creatief persoon? Bekijk dan deze hobby’s en vrijetijdsbestedingen

Een creatieve hobby is een mooie manier om je creativiteit kwijt te raken terwijl je weer nieuwe dingen leert en je jezelf niet verveelt. Er zijn veel soorten creatieve hobby’s, om er voor te zorgen dat je de hobby vindt die bij je past schrijven we over zoveel mogelijk verschillende activiteiten. Op deze pagina vind je 12 populaire hobby’s waar misschien wel die van jou tussen zit. Neem dus zeker een kijkje, en heb je meer informatie nodig laat het dan weten.

De 4 populairste creatieve hobby's​

Haken

Haken is een hobby waar je alle rust in kwijt kan, dit terwijl je enorm mooie dingen maakt. Ook is haken goed te leren en zijn de mogelijkheden groot.

Tekenen

Tekenen is een geweldige, maar makkelijke creatieve hobby. Het enige wat je nodig hebt is papier en potlood. En je kan al je fantasie er in kwijt.

Schilderen

Schilderen is een hobby waar je jouw creativiteit helemaal kwijt kan. Je hebt veel verschillende mogelijkheden en is dus zeker leuk om te doen.

Fotografie

Fotografie heeft veel categorieën en dus voor iedereen wel wat. Je hoeft in het begin ook geen dure camera nodig, je kan beginnen met je telefoon.

12 leuke Creatieve hobby's

Schrijven

Schrijven is een hobby die je op elke leeftijd kan doen. Het is ook een hobby die door veel mensen gedaan wordt, zo’n 1 miljoen mensen zien het namelijk zo. Met schrijven kan je alle kanten op, van je eigen ervaringen tot de mooiste verzonnen verhalen. 

Beginnen is ook super gemakkelijk, open een word document of een schrijft en begin. Mocht je nou toch wat meer leren of wil je zelf een boek gaan schrijven kan je er voor kiezen om een schrijf cursus te nemen. In een cursus leer je alles over het vak van mensen die er al erg veel ervaring in hebben.

Origami

Origami is het vouwen van papier tot dat er een bepaald ontwerp ontstaat. Origami komt oorspronkelijk uit China in de eerste/tweede eeuw, kort na dat het papier wat uitgevonden. Het leren kan je gemakkelijk gratis online doen doormiddel van video’s. 

Je kan ook voor minder dan een tientje een origami boek kopen met hierin de vouwpatronen, zo heb je ook gelijk het juiste papier om mee te beginnen.

Handlettering

Handlettering is tegenwoordig erg populair geworden. De hobby houdt in dat je op een sierlijke manier letters schrijft, dit doe je met alle precisie en je kan je creativiteit er ook in kwijt.

Met de letters kan je van alles doen, bijvoorbeeld zelf een kaart maken. Of een mooi verhaaltje schrijven voor een verjaardag.

Haken

Haken is tegenwoordig weer helemaal populair. Steeds meer mensen hebben dit als hobby, en niet zo gek ook. Alles is mogelijk met haken, van kleding tot leuke knuffels.

Leren haken is gelukkig niet zo moeilijk, er zijn zelfs handige trainingen die je helpen in dit proces. Zelf ben ik groot fan van het haakbeest, ik ben hier zelf lid en zou dit ook zeker adviseren als je meer wil leren over haken of je al haakt.

Tekenen

Tekenen kan iedereen en is ook nog eens leuk om te doen. Je kan alles tekenen wat je wilt, en zo al je creativiteit hierin kwijt. Om beter te worden in tekenen moet je simpelweg veel oefenen.

Probeer het dus zeker is uit, het enig wat je nodig hebt is een potlood en papier. De eerste tekening hoeft echt nog niet perfect zijn. Wanneer je er geen plezier uit haalt kan je altijd opzoek naar een andere hobby.

Sieraden maken

Sieraden maken is een hobby die je zo makkelijk of moeilijk kan maken zoals je zelf wilt. Je kan makkelijk beginnen met sieraden maken door bijvoorbeeld een sieraden set aan te schaffen.

Wanneer je het proces leuk vindt kan je zelfs je eigen sieraden kan verkopen, en zo nog een zakcentje bijverdienen.

Eigen kleding maken

Kleding maken is een hobby voor mensen die handig zijn met een naaimachine of dit willen leren. Het kan namelijk nog best ingewikkeld zijn om helemaal zelf kleding te maken, maar alles is te leren. Je kan ook makkelijker beginnen door zelf ontwerpen te maken en deze op kleding te laten drukken.

Borduren

Borduren is een leuke en creatieve hobby waarmee je alle kanten op kan gaan. Bij deze hobby gebruik je naald en garen om versieringen te maken op textiel, leer of andere ondergronden. 

Beginnen kan gemakkelijk door een borduurpakket aan te schaffen. Uiteindelijk kan je zelf patronen gaan maken, en bijvoorbeeld je eigen kleding versieren of leuke kaarten maken. 

Bloggen

Vind je het leuk om verhalen te vertellen, of dingen uit te zoeken. Dan is bloggen echt een hobby voor jou. En van deze hobby kan je makkelijk je werk maken. Door bijvoorbeeld affiliate marketing toe te passen.

Bloggen kan je over alles doen, van wat je meemaakt of al je reizen die je maakt. Het beginnen van een blog hoeft ook niet moeilijk te zijn. Zonder technische aanleg kan je tegenwoordig een WordPress website opzetten en beginnen met schrijven.

Schilderen

Schilderen is een hobby die iedereen kan. Het is ook een hele brede hobby, er zijn 4 verschillenden soorten die je kan kiezen: Acrylverf, olieverf, aquarelverf & plakkaatverf. Kijk welke jij het leukste vindt en probeer het eens uit. Voor een paar tientjes heb je een beginners set zodat je alles hebt voor een goede start. 

Wanneer je meer wilt leren, en je techniek verbeteren kan je een cursus nemen. Bijvoorbeeld een online cursus zodat je zelf kan kiezen wanneer je wilt leren.

Digital art

Digital art is een hobby waarbij je achter de computer of Ipad kunst maakt. Doordat dit online gebeurt heb je veel mogelijkheden, en kan je gemakkelijk je werken delen. Voor digital art kan je gebruik maken voor een tekentablet voor de computer. Of een Ipad met een Apple pencel om op elke locatie te gebruiken. 

Dus ben je handig met computer en ben je creatief. Dan is dit misschien wel de beste hobby voor jou.

Fotografie

Fotografie hoeft niet per se met een dure camera, begin gewoon met je telefoon. Deze foto’s zijn gewoon prima te gebruiken op bijvoorbeeld je Instagram. Het leuke aan fotografie is dat je dit altijd kan doen, en nieuwe plekken kan ontdekken/bezoeken. 

Maak is de volgende keer dat je om een mooie plek bent, bijvoorbeeld de natuur wat mooie foto’s en kijk of deze hobby bij je past. Als je het leuk vindt kan je altijd overschakelen naar een professionele camera en hier je hobby van maken.