In dit artikel

10 modelbouwpakketten onder de 15 euro

Het is natuurlijk niet altijd leuk om veel geld uit te geven aan een modelbouwpakket, en zeker niet als beginner. Gelukkig zijn er veel opties die onder de 15 euro zijn. Deze zetten we hieronder op een rijtje, ze staan niet op een volgorde maar zijn willekeurig gesorteerd. Let er wel goed op dat je zelf bij de meeste sets zelf de gereedschappen al moet hebben. En als laatste is het natuurlijk zo dat deze modellen niet erg complex zijn, maar ze zijn allemaal wel erg leuk om te maken.

1. Revell M24 Chaffee modelbouwset

De m24 Chaffee is een gepantserd voertuig dat werd gebruikt door het Amerikaanse leger in de tweede wereldoorlog. In april 1943 begon het ontwerpen van een opvolger van de m3-m5 Stuart wat de m24 Chaffee als resultaat had. Deze tank was erg licht en had een benaming van 5 personen. In totaal zijn er ongeveer 4700 tanks geproduceerd.

2. Revell Eurofighter Typhoon single seater modelbouwset

De eurofighter is momenteel een erg bijzonder multifunctioneel gevechtsvliegtuig. Dit vliegtuig is zowel op luchtgevechten van lange afstand of dichtbij tot grondaanvallen een van de beste. Het ontwerp is gemaakt voor het beschermen van een luchtruim, en is hiervoor uitgerust met een combinatie van wapens. Waaronder krachtige voor korte afstanden, en middellange afstand raketten.

3. Revell M2/M3 Bradley Modelbouwpakket

De M2/M3 Bradley is het standaard pantservoertuig van het Amerikaanse leger. Het eerst voertuig is in 1981 in gebruik genomen. Sinds dien wordt het voertuig gebruikt voor verschillende wapensystemen en verschillende rollen. Het voertuig wordt tot op de dag van vandaag gebruikt in voornamelijk de Verenigde Staten.

4. Revell Bouwdoos AH-64D Apache Longbow Helikopter

De AH-64D apache helikopter wordt gezien als de krachtigste ter wereld. Hij is oorspronkelijk ontworpen voor het uitschakelen van (gepantserde) gronddoelen. Maar dankzij het brede wapenpakket en de geavanceerde sensoren is die zeer breed inzetbaar. Hij werd oorspronkelijk gebruikt in de verenigde staten maar is momenteel over de hele wereld in gebruik, waaronder in Nederland.

5. Revell Bouwdoos Bell UH-1D Sar Duits Vliegtuig

De Bell UH-1D is een Duitse helikopter die gebruikt wordt voor voornamelijk reddingen. Hij heeft een maximale snelheid van 204 kilometer per uur en word momenteel gebruikt als sar helikopter. Dit betekent search and rescue, dit is ook de functie die de Duitse landmacht hem voor gebruikt.

6. Airbus Helikopters EC135 ANWB Bouwpakket Revell

De airbus helikopter EC135 is een bekende in Nederland, deze helikopter wordt namelijk gebruikt door de ANWB als traumahelikopter. Deze helikopter beschikt over 2 motoren en word over de hele wereld ingezet bij hulpdienste. Dit komt mede omdat dit een van de stilste helikopter is in zijn soort.

7. Revell Bouwdoos Spitfire Mk.V Brits Vliegtuig

De spitfire is een vliegtuig wat in de tweede wereldoorlog erg populair is geworden. Hij werd in 1938 in productie genomen en er zijn in totaal 20.340 van gebouwd. Zijn maximale snelheid was 594 km/u en de Mk. XIV haalden zelfs een max snelheid van 721 km/h. Dit komt door de bijzondere soort vleugel waardoor het vliegtuig ook erg manoeuvreerbaar was. De spitfire is vooral bekend door de rol bij de slag om Engeland.

8. Revell Boeing 747-200 Modelbouwpakket

De Boeing 747-200 is de verbeterde versie van den 747-100. De eerste bestelling van dit type vliegtuig werd geplaatst in 1968 door KLM, en de eerste vlucht was op 11 oktober 1970. Dit vliegtuig was bekend door de krachtige motoren de en de grote brandstofcapaciteit. In de jaren 80 werd de 200 opgevolgd door de Boeing 747-300, deze was een stuk minder populair en zijn uiteindelijk maar 81 van gemaakt. Hierna kwam de 747-400 die wel weer erg succesvol werd.

9. Volkswagen Beetle Bouwpakket Revell

De Volkswagen beetle staat bekent onder de naam Volkswagen kever, dit door de unieke vorm. En sinds dien is de auto door Volkswagen ook zo genoemd. Deze auto werd gebouwd van 1938 tot 2003 en is bekendste Volkswagen. Van deze auto’s zijn er meer dan 20 miljoen geproduceerd, en daarmee is hij de langst en de meest geproduceerde auto op een platform.

10. Revell Titanic

De Titanic kreeg door de tragische gebeurtenis in 1912 grote beroemdheid. Bij de eerste vaart ging het namelijk mis, de Titanic kwam in botsingen met een ijsberg en binnen drie uur was het schip gezonken. Hierdoor is het schip een van de beroemdste ter wereld en kent iedereen het tragische verhaal. Het wrak werd pas in 1985 (73 jaar later) gevonden op de zeebodem, hierdoor werd bekend dat die tijden het zinken in tweeën is gebroken.

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *