In dit artikel

Zelf een kliko ombouw maken?

Tegenwoordig hebben veel huishoude 3 klikos in de tuin. Echter zijn deze containers vaak niet een mooi aanzicht en staan ze dus ook niet mooi in je tuin. Daarom is een goede oplossing om een kliko ombouw te maken, dit kan je helemaal doen in de stijl van je tuin zodat het zo min mogelijk opvalt. Hierdoor kan je de klikos ook nog op andere locaties plaatsen. bijvoorbeeld vlak bij de weg of achter bij de poort. Je kunt zelfs een slot op de containers doen als er veel overlast in. Kortom, er zijn veel voordelen. Om te zorgen dat de klus zo makkelijk mogelijk is leg ik je in dit artikel alles uit.

Waarom zelf een kliko ombouw maken?

Je kunt natuurlijk je kliko ombouw zelf maken maar je kunt ook pakketen of soms hele ombouwen kopen. Echter is het kopen vaak erg duur en je hebt geen keuze voor materialen en kwaliteit. Om te kijken welke van deze 2 het beste bij je past geven we je wat voordelen en nadelen. Doordat je op dit blog artikel ben gekomen is het waarschijnlijk zo dat je zelf wil maken maar kijk wel even of de voordelen of nadelen je tegenspreken.

De voordelen van zelf maken

  • Zelf maken is goedkoper
  • Je kan zelf het uiterlijk kiezen
  • Zelf de materialen kiezen
  • Voor een klusser een leuke bezigheid

De nadelen van zelf maken

  • Kost meer tijd om zelf te maken
  • Het kan een lastige klus zijn zonder bouwtekeningen

Verschillende soorten kliko ombouwen

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten kliko ombouwen. Je hebt ombouwen voor een losse container maar ook voor vier en daar tussen in. Ook zijn er verschillende soorten groote container, je moet dus zeker goed kijken welke containers je hebt en hoeveel plekken je wilt. Ook kan je nog kiezen tussen verschillende ontwerpen, staat je ombouw in het zicht kan je kiezen voor een luxe fariant. Maar staat die in een hoekje kan je ook gaan voor een simpele uitvoering. Hieronder staan wat voorbeelden zodat je wat inspiratie kan opdoen. En als je in bezit ben van het freds bouwtekeningen pakket kan je de bouwtekeningen er van gebruiken, maar daar leggen we je onder het artikel meer over uit.

Bepaal de locatie

Denk voordat je gaat bouwen eerst goed na over de locatie. Dit is namelijk een belangrijke stap omdat je hierna de afmetingen kunt gaan bepalen. Zorg er voor dat de locatie makkelijk te bereiken is zodat je makkelijk iets in de container kan doen maar ook goed de klikos langs de weg kan zetten. En doordat de klikos in een ombouw komen te zitten kun je ook locaties waar je eerder niet aan gedacht had, bijvoorbeeld de voortuin of bij de poort deur. Denk er even goed over na en meet dan de plek goed op en schrijf de maten op een papiertje. En dan kun je door naar de volgende stap.

Bepaal de afmetingen

Na het kiezen van de locatie kan je aan de slag met de afmetingen bepalen. Deze stap is vooral belangrijk als je geen gebruik maakt van een bouwtekening, dan moet je makelijk zelf deze maken en dus ook alle afmetingen bedenken. Wanneer je dit liever niet wilt en gewoon met voorbedachte plannen een container maken, daar leggen we je onder aan het artikel meer over uit. Maar voor het zelf maken is het belangrijk om eerst je klikos op te meten, er is namelijk veel verschil tussen maten omdat je grote en kleine containers hebt. Meet dus al je klikos op en schets alvast een plan. Let er goed op dat alles op de gekozen locatie past zodat je daar later geen problemen mee krijgt.

De materialen kiezen

Voordat je kunt bouwen is het natuurlijk handig om eerst te weten welke materialen je wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende houtsoorten waar je uit kan kiezen. De meest gebruikte zijn:

  • Douglas hout
  • Steigerhout
  • Geimpregneerd grenen
  • Eiken hout
Zelf vind ik het gebruik van Douglas hout en steigerhout het fijnste, deze soorten gaan allebij lang mee en hebben een uniek karakter waardoor het eindresoltaat erg mooi word. Maar voor iedereen is dit natuurlijk anders, let er wel goed op dat de hout soort goed buiten gebruikt kan worden.

Zelf de kliko ombouw maken

Wanneer je afmetingen en materialen hebt gekozen kan je doorgaan naar het maken van de ombouw. Dit is voor een echte klusser het leukste werk maar kan voor een beginnende klusser nog erg lastig zijn. Zeker wanneer je ook nog zelf alle afmetingen moet bedenken. Wanneer je gebruikt maak van een bouwtekening is deze stap gelukkig niet zo moeilijk. Volg alle stappen die op de tekening staan en kijk goed op de materiaallijst of je de goede materialen bij de verschillende stappen gebruikt. Wanneer je geen gebruik wilt maken van een bouwetekening doe je het kort gezegt zo. maak eerst panelen voor de zijkanten, bovenkant en tussenschotten. Maak in hetvoorste paneel ruimte voor deuren en zorg er voor dat de bovenste plank ook los open kan zodat je afval weg kan gooien. Maak alles steving met gebruik van latten en schroef alles in elkaar, eigenlijk moet je dus een bouwpakket maken zodat je die gemakkelijk in elkaar kan zetten. Het enige lastige is dat je alles zelf moet ontwerpen en de hoeveelheid materiaal bereken.

De kliko ombouw afwerken

Wanneer de kliko ombouw gemaakt is kan je er voor kiezen om hem nog af te werken met een buitenbeits. Hierdoor vergroot je de levensduur omdat er een waterdichte laag over heen komt. Je kan ook nog kiezen voor een beits met een kleur, maar er zijn natuurlijk ook transparanten zodat je de pure hout kleur krijgt. Kijk dus goed of je deze afwerking wil toevoegen. Ik zou het je zeker aanraden omdat door deze relatief makkelijke en goedkope klus vergroot je de levensduur met een hoop. Als je opzoek bent naar goede en goedkoope beits kijk dan eens hier.

Zoals we al wat eerder hebben gezegt in dit artikel is het erg handig om bouwtekeningen te hebben voor je kliko ombouw. Maar dit gelt natuurlijk voor al je bouwprojecten, met een goede bouwtekening krijg je namelijk een overzichtelijk overzicht met materiaalstaat. Deze bouwtekeningen kan je vinden in het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. In dit pakket zitten meer dan 10.00 bouwtekeningen, dus voor elk project wel wat. En dus ook voor een kliko ombouw, de foto’s die je bovenin ziet zijn allemaal uit het pakket en kan je dus ook gemakkelijk maken doormiddel van de bouwtekeningen. Zelf gebruik ik dit pakket al een lange tijd en ik zou je adviseren om zeker een kijkje te nemen. Het maakt je werk veel makkelijker, en je bespaart er ook nog wat geld mee doordat je nooit teveel materiaal koopt. Neem dus zeker een kijkje op de website van Fred door op de onderstaande knop te drukken. of lees onze uitgebreide review en kom alles te weten over dit product.

Het beste bouwtekeningen pakket?

Klik op de knop hieronder om meteen te beginnen met het bouwtekeningen pakket van Fred schouten. Je krijgt direct toegang tot de 10.000 bouwtekeningen en je kan meteen aan de slag met bouwen.

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krijg direct toegang tot 10.000 bouwtekenigen

Bouwtekeningen voor al je toekomstige projecten.